Huiselijke woonzorg in een modern jasje

We zagen het langzaam gebeuren. Op de plek waar sinds de jaren ’60 het beddenhuis van het St. Jozef stond verscheen een gloednieuw woonzorgcentrum. Architectuurcentrum Rondeel keek als eerste binnen en ik ging mee.

Sfeerverslag

Huiselijke woonzorg in een modern jasje

Esthetiek combineren met de beperkende eisen van een zorginstelling is een flinke opgave. Toch slaagden de architecten van de nieuw- en verbouw van het St. Jozef in Deventer: stijlvolle moderne architectuur met een huiselijke sfeer.

Veel Deventenaren zagen het de afgelopen maanden gebeuren. Op het braakliggende terrein langs de Henry Dunantlaan verrees een modern complex naast het monumentale voormalig Sint Jozef-ziekenhuis. We zagen de geboorte van een gloednieuw verpleeghuis. En ook het monument kreeg een nieuwe uitstraling. Beide gebouwen werden vorige maand opgeleverd vond. Hoog tijd voor Rondeel-programmaraadslid Frank van Unen om een groep geïnteresseerden uit te nodigen voor een bezichtiging.

St. Jozef

Na een korte introductie van Van Unen worden de tientallen aanwezigen ingewijd in de wereld van woonzorglocatie St. Jozef, van Carinova. De regionale zorginstelling draagt de verantwoordelijkheid voor 13.000 cliënten in de regio Salland (de driehoek Deventer-Zwolle-Hardenberg). De 3500 medewerkers richten zich op verpleging, thuiszorg, persoonlijke verzorging, thuisbegeleiding en nachtzorg. De instelling kent tientallen jaren historie in de regio. Dat betekent dat ze voor de 700.000 inwoners als dichtbij en vertrouwd voelen. Een belangrijke kernwaarde, maar toch verandert er veel. (…)

Het hele verslag lees je hier